1. nedjelja nakon Božića, sv. Obitelj, B – 2017.

Misli

 

Vrijeme je

Bog na grudima jedne žene

ovisan o majčinom mlijeku

u našim potrebama živiš u plaču djeteta

kojega treba nadojiti

i u čežnji ljudi biti siguran.

Read more ...

Drugi dan Božića : SVETI STJEPAN PRVOMUČENIK

Misno  slavlje

Pozdrav:

Gospodin naš Isus Krist, koji nam je otvorio vrata k Ocu, neka bude sa svima vama.

Uvod:

Bog nam daruje svoga Sina. U Isusu Kristu i po njemu su srce i nebo Božje postali za ljude širom otvoreni i došli na zemlju. To je radosna poruka Božićnog blagdana.

Read more ...

BOŽIĆ - 2017

Na dobro vam i na spasenje došlo Porojenje Gospodinovo!

Polnoćka

Pozdrav:

Milost vam i mir od Boga, koji je zasjao u božanskom betlehemskom djetetu, neka bude s vama i sa svim ljudima.

Uvod:

Možda vam je poznata pripovijest o znanstveniku koji je došao k jednom rabiju  i rekao: "Pročitao sam mnoštvo knjiga i studirao, ali Boga nisam susreo nigdje." Rabi mu odgovori: „Onda se nisi još dovoljno saginjao." Da bi prepoznao Boga u siromašnom betlehemskom djetetu, trebao bi se čovjek duboko pregnuti, premda očekujemo sjajni pojavak Boga. Kako bismo drukčije mogli razumjeti da je Bog sasvim blizu nas, u našim svagdanjim sitnicama i poteškoćama, nego da se duboko sagnemo i otkrijemo Boga u betlehemskom Djetetu. To bih ovog časa želio svima vama.

Read more ...

4. nedjelja došašća B – 2017.

1. Poticaji za navještaj i liturgiju:

a) darovani život

Biti kršćanin ne znači živjeti u neposjedovanju ničega, nego to je život iz bogatog biti darovan. Ova misao povezuje tri biblijska teksta koja će se danas čitati. Bogu koji daruje (2 Sam 7) i Bogu koji jača (Rim 16) nije ništa nemoguće (Lk 1,37) i ova sila nastupa uvijek na dobrobit ljudi. Onaj tko je svjestan da je darovan po utjelovljenju Sina Božjega, treba pokušati svugdje i uvijek ovu ljubav predavati dalje.

Read more ...