Poticj za svečanost Krista kralja!

Kralj Kraljeva

 

 Msgr. Dr. Peter von Steinitz*

MÜNSTER, 23. November 2012 (ZENIT.org). -

U evanđelju posljednje nedjelje kroz godinu sasvim nam je jasno koliko je Kristovo kraljevstvo bilo prikriveno kod njegovog prvog dolaska. Još jasnije rečeno: njegova sveopća vladavina pokazala se u ispitivanju pred Pilatom kao sigurna nemoć.  Da je ovaj izrugani i izbičevani čovjek koji drhteći stoji pred Pilatom kralj nad kraljevima ne bi mogao nitko ni zamisliti.

Read more ...

Poticaj za 32. nedjelju kroz godinu

 Moramo biti ljudi koji ljube!
  msgr Peter Steinitz *

Münster, 9. studeni 2012. (ZENIT.org). - Danas je  32. nedjelja kroz godinu, ali istovremeno, a da ne igra nikakvu liturgijsku ulogu, posvećen je spomenu svetoga Martina i želi nas potaknuti na krepost velikodušnosti.

Read more ...

Poticaj za 28. nedjelju kroz godinu

Godina vjere već teče!

Msgr.dr Peter Steinitz *

Munster 14. listopad 2012. ( ZENIT.org ). - "Dobri Učitelju, što mi je činiti da baštinim život vječni", upita netko Isusa  i na ovom pitanju mu možemo  samo čestitati. Tko danas pita kako se može baštiniti život vječni? Ponekad stvarno imam dojam da to više nikoga ne zanima. Čovjek se danas zanima za tisuću stvari, ali za onu najvažniju, ne.

Read more ...

Modernizam i krunica

Poticaj uz 27 nedjelju kroz godinu

Msgr. Dr Peter von Stenitz

Münster, 5 listopada 2012. U katoličkoj teologiji je postojalo i još postoji jedno strujanje, takozvani modernizam, koji pokušava prevladati stvarno ili prividno udaljavanje Crkve od modernog svijeta, što je u biti za pozdraviti. Naravno da Kristovo učenje stoji u nekakvoj suprotnosti s mentalitetom određenog vremena, iako je riječ blaženog pape Ivana XXIII. „aggiornamento" uvijek aktualna. Treba Kristovu nauku današnjim ljudima približiti jezikom koji im je razumljiv.

Read more ...