Papine kateheze

Papine kateheze o vjerovanju pratite na IKA

„Crkva pogana koji se još uvijek nazivaju kršćanima“

Joseph Ratzinger je, 1958. godine, vrlo vrlo oštro razmišljao o stanju u Crkvi koja se onda činila prožeta kršćanskom kulturom.Novo poganstvo raste  „u srcu same Crkve" i prijeti da „je iznutra razori."

Read more ...

Godina vjere: Spasonosni lijek za cijelu Crkvu

Kardinal Brandmüller zahtijeva od teologije i propovijedi „potpuno suglasje sa učenjem Crkve." Stanje mrtvila, oslabljenosi njemačkog katolicizma treba nadvladati.

Aschaffenburg (kath.net) Kath.net donosi u cijelosti  propovijed Waltera kardinala Brandmüllera na zaključnoj misi kongresa „Radost u vjeri" 16.IX. 2012.

Read more ...

Kardinal Brandmüller: Crkva je u najtežoj krizi od reformacije

Brandmüller u propovijedi:  Mnogi katolici ne pridaju nikakvu vrijednost sakramentima, mnogi svećenici  osporavaju vjeru  i red  u Crkvi, čak su i visoko obrazovani  šokantne vjerske neznalice.

Read more ...

Oproštenje - lijek bez rizika i nuspojava

DER FELS 6/2009, 170-173
Prof. dr. med.habil.  Helmut Renner: specijalist zračenja i radiologije
„Oproštenje  - lijek bez rizika i  nuspojava"

U sadašnjem životu naći mir i imati mir, a posebno kod umiranja je moguće samo kroz oproštenje. Tako je konačni cilj oproštenja nutarnji mir, mir srca.

Upravo u odnosu s drugim ljudima je oproštenje tako važno!  Ivan Pavao II. kaže: „Ponudi oproštenje i primit ćeš mir!"  I o čemu se radi u ovom kratkom članku? Radi se o mojem osobnom oproštenju „uvrede" koju mi je nanijela jedna osoba, što mi je ta osoba učinila i tako me ranila i time je postala moj „dužnik." Ovdje je nužno moje oproštenje. I  to moje oproštenje  je put za moj nutarnji mir  i u prvom redu za moje nutarnje ozdravljenje, a potom i na drugom mjestu za vanjsko ozdravljenje.

Read more ...