Velika Gospa

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

„I pojavi se znamenje veliko na nebu, zmaj velik, ognjen, sa sedam glava i deset rogova..."  I još čeka da proždere dijete.. ma čista bajka, tko u to može vjerovati! Čvrsto sam uvjeren da velika većina  vas misli baš ovako kao što sam ja sada rekao. Jer kad biste vjerovali da je istina ono što ste čuli u čitanju iz Otkrivenja sv Ivana apostola, sasvim biste se drukčije ponašali. Vratimo se zmaju,  jel' da je zgodna priča koju smo navikli slušati na dan Velike Gospe?

I pojavi se znamenje veliko na nebu, zmaj velik ...samo taj zmaj ne stoji pred ženom koja rađa u bolovima, nego stoji u brojnim zakonima koji kažu da više nema muškaraca i žena, nego će biti rod jedan  i rod dva i tako, taj zmaj danas proždire muškarce i žene, plan kojega je Bog na početku utisnuo: „I stvori Bog čovjeka, muško i žensko stvori ih."  I sada znam da neki govore  ili misle što to ima veze s Velikom Gospom? Što je to potrebno sada govoriti danas, na blagdan Velike Gospe?

I pojavi se znamenje veliko na nebu, zmaj velik .. danas se proglašava kako je žena gospodarica svoga tijela i kako ona može gospodariti i nerođenim djetetom. Taj isti zmaj, samo s drugom glavom i drugim rogovima  skida granicu prvih seksualnih iskustva kod djece ispod 14 godina. Zato je  u samoj Njemačkoj 2009. godine  bilo preko 12000 maloljetničkih trudnoća,  od toga preko 7000 pobačaja.  Možda će netko i sada  reći: ovo baš ne spada na Veliku Gospu!

I pojavi se znamenje veliko na nebu, zmaj velik, ognjen, sa sedam glava i deset rogova... među tim glavama i rogovima oni koji propagiraju  homoseksualne brakove i tzv. slobodnu ljubav pa nikakvo čudo da se pedofilija proširila kao gljive poslije kiše, na žalost, zahvatila je i neke ljude u Crkvi. Druge glave i rogovi nagovaraju mlade da ne sklapaju brak, a oni koji ga sklapaju vrlo brzo se rastavljaju.. I sada osjećam kako mnogi misle: daj prestani s tim...

I pojavi se znamenje veliko na nebu, zmaj veliki ognjen sa sedam glava i deset rogova... I jedna od tih glava i nekoliko rogova svojim idejama uništava i posljednje ljudsko pravo, a to je pravo na život do prirodne smrti. Ne,  danas su stari bolesni višak, pa da ne opterećuju mirovinske fondove, da ne smetaju užurbanom čovjeku, zato ih  šalju s ovog svijeta, bezbolno, iz života u smrt.

A ima i zmaj sa sedam glava i deset rogova koji uništava kršćanstvo, naš narod, pa nije ni čudo da se njegovo djelovanje opaža svugdje.

Ne, više vas neću gnjaviti s ovim zmajevima, jer i onako u onoga biblijskoga, apokaliptičkoga mnogi od mojih slušatelja ne vjeruju,  a za sve ove druge spomenute  imaju opravdanje ili bi mi najradije o njima zabranili govoriti.

No, moram vam reći jasno i glasno, a znam da ovdje ima ljudi koji će se sa mnom složiti: ja vjerujem u onog apokaliptičnog zmaja sa sedam glava i deset rogova. Jer onih sedam glava to su sedam smrtnih grijeha, a deset rogova to su grijesi protiv svake od deset zapovijedi Božjih.  I moram vam priznati da sam se cijelog života borio protiv njega,  i nemam što tajiti,  i još danas se borim. Reći ću vam i to da mi je puno puta zadao teške udarce i rane svojim rogovima, ali me nije uspio pobijediti.  I uvjeren sam da ću ja,  ne sam,  nego uz pomoć uskrslog Krista, konačno pobijediti.

I sada će reći neki: ma o čemu ti sada pričaš! Tko je vidio uskrsnuće mrtvih, pa svi znamo da se od onamo nitko nije vratio. I kao dokaz ovoj tvrdnji ću vam navesti najnoviji vic kojega sam pročitao: 10.VIII. 2010. zvoni telefon u  jednom samostanu. Poziv iz svete zemlje: „Našli smo Isusov grob i u njemu Isusov kostur."  Redovnik iz samostana odgovara: „Pa zar još danas ima i toga?"

A čuli smo u poslanici:  „Krist uskrsnu od mrtvih, prvina usnulih. Doista, po čovjeku smrt, po čovjeku i uskrsnuće od mrtvih. Jer kao što u Adamu svi umiru, tako će u Kristu biti svi oživljeni" I ja u to čvrsto vjerujem, i to uskrsnuće već sada osjećam, a to isto sada osjećaju svi oni koji, svatko na svoj način, vjeruju u konačnu Kristovu pobjedu. I znam i osjećam da sve rane koje mi je zmaj zadao ili će mi ih zadati nisu ništa prema onoj slavi koja će mi biti dana.  A da će mi slava biti dana potvrđuje i ovaj blagdan.

Jer zmaj se borio protiv Marije i zadao joj brojne rane, teške udarce, a sigurno je najteža rana bila gledati mrtvoga Sina na križu..

U svojoj riječi Bogu „Neka mi bude po tvojoj riječi" Marija prihvaća borbu sa sedmoglavim zmajem,  a da nije znala što je sve čeka, posebno u muci njezina Sina. No, već ispunjena predokusom pobjede, mogla je zapjevati u svom hvalospjevu: „Veliča Duša moja Gospodina, jer velika mi djela učini  Svesilni. Zbaci mogućnike s prijestolja, a visoko uzdiže neznatne."

I uvjeren sam  da ću i ja umrijeti kao i svaki drugi čovjek, no to neće biti moj poraz, to će biti početak moje pobjede, jer ako je Krist umro, moram i ja, ali ako je on uskrsnuo i ako je uzeo svoju Majku, dušom i tijelom, na nebo,  onda sam čvrsto uvjeren  da ću i ja moći, s Marijom, zapjevati: „Veličaj dušo moja Gospodina.... jer velika mi djela učini Svesilni..". I ovo moje uvjerenje danas pokazuje svoju ispravnost i ne samo moje uvjerenje, nego i uvjerenje svih vas koji ste čvrsto uvjereni da postoji zmaj sa sedam glava i deset rogova i svi vi kojima je taj zmaj u borbi zadao teže ili lakše rane. Svi ćemo mi jednog dana moći, s Marijom, reći: „Od koljena do koljena dobrota je njegova  nad onima što se njega boje." I zato, s pravom uživajmo danas u predokusu slavlja koje nas čeka.

A onima koji ne vjeruju u apokaliptičnog zmaja sa sedam glava i deset rogova mogu samo, sa žalošću, reći da ovoga slavlja nećete nikada doživjeti, jer vas je taj zmaj, već davno, nabio na svoje rogove i čeka vas ista sudbina kao i zmaja, kao što to opisuje knjiga Otkrivenja svetoga Ivana: „...a zmaj i oni koji primiše na svojim čelima njegov pečat, bit će bačeni u ognjeno jezero, a ognjeno jezero to je druga smrt."